Sveikiname Jus apsilankius Gabių Vaikų Ugdymo portale!


Šiame puslapyje kiekvienas šalies mokytojas ras informacijos, kaip dirbti su gabiais vaikais bendrojo lavinimo mokyklose, atsižvelgiant į mokinių išskirtinius poreikius. Tai puiki galimybė susipažinti ir naudotis ugdymo modeliu, metodine medžiaga, kurie gimė Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamo projekto „Gabių mokinių ugdymo efektyvumo didinimas švietimo sistemoje“ metu.

Puslapyje rasite bendrą informaciją apie gabius vaikus, jų ugdymo modelį, užsienio šalių patirtį bei pagal kiekvieną mokomąjį dalyką (chemiją, biologiją, fiziką, istoriją, matematiką, lietuvių kalbą, informatiką) atskirai pateiktas mokymosi gaires, teorinę dalyko dalį ir/ar užduotis  9 – 12 klasių mokiniams.

Projekto organizatoriai tikisi, kad šios priemonės pagalba Lietuvos padangėje sužibs tūkstančiai gabių jaunuolių, kurie išaugs į ne vieną ir ne dešimt ateities valstybės politikų, mokslininkų, kultūros veikėjų, verslininkų. Mūsų kraštas nėra turtingas gamtos ištekliais,  pagrindinis šalies kapitalas – kūrybingi, smalsūs ir darbštūs Lietuvos žmonės.

Skatiname mokytojus išradingai naudoti šią medžiagą – kiekvieno jaunuolio ugdymas labiau primena ne sustyguotą darnų chorą, o spalvingą ir provokuojantį profesionalų džiazą. Neveltui, produktyviausias visų laikų aktorius Gérard Depardieu rašė: „…aš mėgstu kelti netvarką – noriu ištraukti iš žmonių tai, ką jie turi geriausia. Priversti juos reaguoti. Ypač jaunus aktorius, jaunus autorius. Jaunus režisierius. Tiesą sakant, būdamas jaunas, taip elgdavausi su vyresniais žmonėmis! Negebėjimas bendrauti man kėlė siaubą, o nemokšiškumas gąsdino…“

Tad linkime daugiau tokios išradingos provokacijos, kūrybiškų bandymų, tikėjimo ir ryžto Jūsų prasmingame darbe, ugdant talentingą jaunąją šalies kartą!